Islak Hacim Çözümleri
Bordo COREX
Bordo COREX
BoardeX
BoardeX
Yeşil COREX
Yeşil COREX
Nomold COREX
Nomold COREX

Yesil COREX, H1 ve H2 sınıfı olmak üzere iki farklı tiptedir. Islak hacimlerde tavan ve duvar uygulamalarında kullanılır.

Bordo COREX, FH1 ve FH2 sınıfında üretilmekte olup ıslak hacimlerde aynı zamanda yangın dayanımı istenilen alanlarda tercih edilmelidir.

Nomold COREX, H1 sınıfında üretilmekte olup aynı zamanda küfe dayanım istenilen alanlarda tercih edilmelidir.

Premium COREX, DFH2IR sınıfında üretilmekte olup, ıslak hacimlerde hem darbe dayanımı hem de yangın dayanımı istenilen alanlarda tercih edilen yüzey sertligi artırılmıs alçı levhadır.

BoardeX, GM FH1R sınıfında üretilmekte olup gerek dıs cephede gerekse iç mekanda ıslak hacimlerde A1 sınıfı yanmaz malzeme kullanılması zorunlu alanlarda, küf olusumunun engellenmesi istenen alanlarda tercih edilmelidir.

Kuru duvar sistemleri ıslak hacimlerde daha yogun olarak bulunan tesisatların gizlenmesi açısından kolaylık saglar. Mevcut tasıyıcı sistem boslugundan ıslak hacimlerde olan temiz su boruları ve giderlerin rahatlıkla gizlenmesine imkan saglar.

Islak Hacim Çözümleri Nomold COREX

Su eme oranı azaltılmıs alçı levhalar

Augustine Sackett tarafından 1894 yılında ABD’de patenti alınan ilk alçı levha, Kuzey Amerika kıtasında 20. yüzyılın yapı malzemesi olarak hızla kabul görmüstür. Ülkemizde 20 yılı asan bir geçmis ile kisi bası yıllık tüketimin 1 m2’ye getirilmesi için bugün ona yakın fabrikada üretim yapılmaktadır. Alçı levhaların kullanımı gün geçtikçe artmakta olup ihtiyaçlara göre yeni ürünler de gelistirilmektedir. Bugün bir yapının iç veya dıs mekanların tüm alanlarında farklı tip ve özelliklerde alçı levhalar kullanılmaktadır.

Islak hacimlerde su emme oranı azaltılmıs alçı levhalar kullanılmalıdır. Su emme oranı azaltılmıs alçı levhalar TS EN 520+A1’e göre H1 ve H2 sınıfı olarak iki farklı tiptedir. H2 sınıfı ürünler 2 saat sonunda agırlıkça  %10, H1 sınıfı ürünler ise 2 saat sonunda agırlıkça  %5 su emme özelligine sahiptir. H1 ve H2 sınıfı alçı levhanın seçimi ortamda olusabilecek nemin yogunluguna baglı olarak seçilmelidir. Su emme oranı azaltılmıs alçı levhalar banyo, tuvalet, mutfak, yemekhane ve çatı arası gibi mekanlarda belirli bir süre su ve neme maruz kalabilen alçı levhalar olup su yalıtımı performansı beklenmemelidir. Bu alçı levhaların çekirdegi, su ve neme karsı dayanım için su itici katkılarla güçlendirilmis olup fayans ve seramik gibi malzemelerle kaplanarak yüzey tamamlanabilir. Bu tip levhaların kullanılacagı ortamlarda havalandırma imkanı olması, ortamın sürekli suya maruz kalmaması ve su yalıtımı yapılmıs olması gerekir.

Uygulama adımları

Islak hacimlerde yüzeyin fayans ve seramik gibi malzemeler ile tamamlanması durumunda aşağıdaki uygulama adımlarına dikkat edilmelidir.

Taşıyıcı sistemde kullanılan galvaniz kaplı DC (Duvar-C) profillerin et kalınlığının en az 0,60 mm olması ve aks aralıklarının en fazla 40 cm olması

Seramik veya mermer altında kullanılan alçı levhanın su emme oranı azaltılmış olması

Uygulamada ki ilk sıra mermer veya seramiğin zeminden destek alacak şekilde konumlandırılması ve böylelikle düşey yükün zemine taşıttırılması,

Seramik uygulaması yapılmadan önce akrilik emülsiyon esaslı astar sürülmelidir

Esnek, yüzey ile uyum sağlayabilen, yüksek yapışma özelliğine sahip, yapıştırma harcı kullanılması (Üretici firmanın uygulama adımları ve ürünün yapışma mukavemeti ile ilgili olarak, üretici firmadan bilgi alınması ve tavsiyelerine uyulması)

BoardeX ve küf
BoardeX ve küf

Sahip olduğu, tüm dünyada geçerli UL sertifikası ile laboratuvar ortamında küf oluşturmadığı kanıtlanmış BoardeX ile Islak hacimlerdeki küf sorunlarını da çözmek mümkün.

Küf yaşadığımız her alanda, ev içindeki tahta döşemede, duvar kâğıdı, fayans arkasında, rutubetli duvarlarda, saksı çiçeklerinde, bodrum ve tavan arasında, kullanılmayan kitaplarda, özellikle nemli alanlarda sıklıkla karşılaşabileceğimiz, yüzeyde görülen siyah, gri kimi zaman da yeşile çalan, estetik açıdan kötü bir görüntü yaratan mantar türüdür.

Bu mantar türü havada bulunan sporların, nemli ve besinli ortamda çoğalmasıyla meydana gelir. Kendine özgü kokusu olan bu küfler, ortama uçucu organik bileşenler yayar.

Bir ortamda küf oluşumu için nem, sıcaklık, sporlar ve besin kaynağına ihtiyaç vardır. Nemi, sıcaklığı ve sporları önlemek mümkün değildir. Ama besin kaynağı engellenebilir. BoardeX, küfün oluşumunda sporların ihtiyacı olan besin kaynağı içermeyen, her iki yüzünde bulunan özel cam elyaf şilte kaplaması sayesinde küf oluşumunu engeller.İstenilen özellik ve kullanım yerine göre sunulan ıslak hacim çözümlerinden biri seçilebilir ve böylece yapıları nem ve küfün yarattığı olumsuzluklardan koruyabilir, insan sağlığı açısından güvenli bir hale getirebilirsiniz.

BoardeX ve küf

Ürünler

ÜRÜNLER

Alçılar, alçı levhalar, dış cephe levhaları gibi fark yaratan ürünlerimizin teknik detaylarına ulaşabilir, uygulama kriterlerini inceleyebilirsiniz.

Daha Fazla
Sistemler

SİSTEMLER

İç mekan ve dış cephe sistemlerimizle ilgili bilgileri inceleyebilir, hesaplama modüllerine ulaşabilirsiniz.

İç Mekan
Dış Cephe
Belgeler

BELGELER

Ürünlerimiz ve sistemlerimizle ilgili gerekli belgelere, teknik dokumalara buradan ulaşabilirsiniz.

Daha Fazla
Çözümler

ÇÖZÜMLER

Yangın dayanımı, ses yalıtımı gibi yüksek performanslı çözüm önerilerimize ulaşabilirsiniz.

Daha Fazla